Sommaren 2018 fick vi möjligheten att köpa granngården. Vi hade länge sneglat på denna gård för vi såg möjligheterna till att kunna göra något riktigt bra. Stora fina lokaler i bra skick. Så 1 juni började vi att riva ut all inredning till de gamla stallarna. Ett hårt och tungt jobb mitt i den varmaste sommaren i manna minne....
Vi har rivit ner 14 (!) silosar. Tagit bort galler och burar etc. Tvättat, sanerat , målat mm.

Vi kommer även att hårdgöra en viss yta så man kan hyra utomhus så småningom för ca 50 fordon.

Vi har:
1 stor maskinhall med högt i tak. 
1 stor siloshall med högt i tak.
1 stor hall med normal takhöjd , höjd i karmen till porten 2,99m.
1 stor hall med normal takhöjd , höjd i karmen till porten  2,30m.

Intresserad av att hyra plats ?  Maila: info@mercedia.se

Vi kan hyra ut lokalyta till förvaring av bilar, motorcyklar, husvagn, husbil, båt, släp och liknande. 
Vi kommer inte ha dygnshyra utan man hyr sin säsongsplats. 
Endast de som jobbar på Gården kommer att ha tillgång till lokalerna.

* Du måste ha egen försäkring,
* Vid stöld,  inbrott, brand osv går detta på din egen försäkring.
* Ev batteri ska vara urkopplade samt inga gastuber får finnas .
* Fordon ska stå på en presening för att skydda vårt golv vid läckage.
* All betalning sker kontant eller via swish mot kvitto.
* In och utlämning sker enligt skriftlig överrenskommelse.

Priser.

Priser kommer att uppdateras innan säsongstart höst 2019

För tillfällig förvaring fram till okt 2019 har vi en del platser redan nu lediga.

Vi har regelbunden kontroll på lokaler o dess innehåll. 

OBSERVERA , ingen el finnes att tillgå.

Tips att tänka på innan du vinterförvarar:
När säsongen närmar sig sitt slut är det dags att planera tex husbilens vinterförvaring. Om du inte har tänkt använda den alls under vintern är det extra viktigt att sköta om den rätt.
När tex husbilen inte används bör den om möjligt förvaras under tak. Ännu hellre i en lokal.  En industrilokal eller grannens tomma lada kan fungera utmärkt. Det är noga med att tömma vattensystemet så att dålig lukt ej uppstår i fordonet..
Viktigt inför vinteruppställning
Oavsett var tex husbilen ska förvaras är det en god idé att se över vilka försäkringar som du har , utifall något skulle hända. Dokumentera gärna skicket på tex husbilen med foton innan du ställer av den för vinterförvaring. Detta underlättar vid kontakt med försäkringsbolaget - om något skulle hända.
Observera att det finns olika typer av batterier i en husbil / husvagn. Det kan vara AGM, syrabatteri eller gel-batteri och i husbilen sitter en anpassad laddare installerad. Om du bestämmer dig för att ta ur batteriet och ladda det måste du vara mycket försiktig. Läs instruktioner för just ditt batteri och se till att använda rätt sorts laddare – och helst helautomatisk sådan! Vid felaktig hantering kan batteriet brännas sönder och då gäller inte garantin.
Elsystem / batterier
Det är viktigt att se över fordonets batterier. Dessa kostar i regel en slant och genom enkla åtgärder kan du undvika att de blir förstörda. När det gäller motorbatteriet behöver du kontrollera vattennivå (ej för slutna batterier) och laddningsstatus. Pluspolen ska lyftas av eftersom viss urladdning alltid sker när batteriet är anslutet. Bodelsbatteriet ska också kopplas ifrån, men här slår du istället av huvudströmsbrytaren på elblocket.
Vattensystemet
För att vattensystem och kopplingar inte ska frysa måste de tömmas helt. Ställ kranar mellan kallt och varmt - i öppet mellanläge. Lägg eventuell duschslang på golvet så att vatten kan rinna ur. Öppna tappkranar helt. Rengör färskvattentank, spilltank och häll lite spolarvätska i alla vattenlås. Rengör toaletten och tillsätt gärna antibakteriellt medel för att undvika dålig lukt.
Däck
Kontrollera lufttrycket i däcken så behåller de formen och blir inte platta. Med dagens moderna däck behöver du inte rulla husbilen då och då för att däcken ska vara fortsatt rundade - det räcker att kontrollera trycket.

Övrigt
Ställ gärna in torrbollar i fordonet .
Om fordonet står inomhus ska fönstren öppnas och ventilationshålen ska också vara öppna, för att tillåta luftcirkulation. Se också till att kylskåpsdörren står på glänt – ett beprövat knep är att sätta en tidning i öppningen som dörrstopp. Ta gärna ur alla madrasser och dynor alternativt ställ dem på högkant.
Tänk på att
Dra inte handbromsen – den kan låsa sig. Lägg istället i en växel.
Öppna rutorna något så att luften kan cirkulera.
Motorns kylsystem ska INTE tömmas.
Töm bilen på allt ätbart och städa ur den noga för att undvika problem med möss.
Gör gärna service på hösten – på våren är det ofta långa väntetider. Dessutom innehåller gammal olja kondens och fukten kan skada växellåda och motor.